dag 59

jäklarns vad röd jag är ansiktet idag. Ser ut som jag bränt mig. Det sved en stund efter att jag smörjat in med proppyless men nu gör det inte det men fortfarande röd. Sen har jag fårr två feta finnar på vänster kind. typsikt, nu någon dag innan nyår.

dag 58

Fortfarande okej.. jag står ut nu och får inga sammabrott. Huden svider lite, läpparna är sjukt torra.Huden har blivit mer och mer röd. Det ser ut som jag vart ute hela dagen och fått rosiga kinder.  Hårbotten är också torr vilket är underbart. sjukt skönt att inte behöva tvätta håret hela tiden som jag gjorde förrut.


dag 57

idag är det bättre. Finnarna som plågat mig under julen har lagt sig och blivit röda prickar. Jag vet inte om det beror på duac eller om uppblossningen efter doshöjningen är över. Min hudläkare varnade mig för det. Huden ä'r fortfarande torr men inte i närheten av vad den var för någon dag sen. Kanske kroppen vant sig vid höjningen? hoppas på det. Det var alltså en vecka sedan jag höjde.

Jag har ärftlig akne. Svåra djupa finnar i kinderna. Dom sitter på insidan av huden. Min läkare sa att det är dom absolut svåraste finnarna och det tar längre tid att få bort dom. Det är därför jag inte sett förbättring och dessutom så tar det längre tid för vissa, så är det ju bara.

dag 56 - desperat

Nu är jag tillbaka och jag måste säga att jag behövde den här bloggen mer än någonsin under juldagarna. (det blir lite som terapi att skriva här varje dag). Huden var dålig redan innan jag åkte iväg men blev ännu sämre på självaste julafton. Stora grova finnar på båda kinderna och huden var väldigt torr. Det gick  varken att täcka finnarna eller få sminket att ligga bra. Jag får aldrig till det när huden är torr. Det var en hemsk dag! På kvällen smörjde jag in flera lager med basiron med förhoppning att finnarna skulle lägga sig lite till juldagen. Så när jag vaknade var jag illröd och ansiktet var så torrt att det flagnade. Dock hade finnarna lagtsig en aning, men ändå, jag såg fortfarande förjävlig ut!! Jag blev helt tokig. Jag grät tillochmed (Det var länge sen jag grät över min hud) men nu gjorde jag det. Jag kände bara hopplöshet, varför vill aldrig min hud bli bra för?? jag tog en extra tablett roaccutan, alltså 80 mg på en dag. Ska ju egentligen ha 60 mg. Jag vet att man verkligen inte ska göra det men jag kände mig bara så jävla desperat. På morgonen var huden lite bättre, men fortfarande så jag helst ville ligga inne hela dagen. men jag var verkligen tvungen att gå på stan och leta kläder och det sänker verkligen självförtroendet att stå i en upplyst provhytt där man ser varenda litet märke i huden. Det var så jävla jobbigt. Inte en sekund kunde jag tänkte på någonting annat än hur fan jag ser ut! Jag gick in på apoteket och tog ut en duac. Det ska man ju egentligen inte heller göra, men jag behöver den för att klara mig igenom vardagen. Det är en sån jävla påfrestning för psyket att ha akne och jag håller på att bryta ihop.


dag 53

Nu åker jag bort några dagar över jul och kommer inte skriva något här. När jag kommer tillbaka kommer jag skriva "gud vad min hud är bra nu. Finnarna är helt borta och ärren har bleknat bort och jag har slängt allt mitt smink för jag behöver inte det längre" närrå men jag hoppas verkligen att det ser lite bättre ut till nyår.  

Har inte hänt så mycket, exemen eller vad det nu är, är fortfarande kvar. smörjer in med kortison och återfuktande. Ansiktet är ganska tort idag vilket antagligen beror på att jag smörjde in med basiron igår. Men finnarna är kvar. har ungefär 5 stycken jobbiga på vänster sida nu och två på höger och som vanligt massa mindre finnar och ärr ärr ärr. som vanligt alltså. En röd jul i år kan man väl säga.

god jul allihopa!


dag 52

Det är så roligt at få kommentarer och stöd här i bloggen. I min umgängeskrets och bland allt folk runt omkring mig känner jag mig så ensam i det här. Jag känner ingen annan som lider av akne. Men när man kollar runt på internett och bland bloggar så inser jag att man är låååångt ifrån ensam.

igårkväll kände jag att jag började få exem på handen. Inte jätte stort men massa röda prickar. vet inte riktigt vad jag ska smörja in det med, eller om jag ens ska smörja in det. Min hårbotten lär också vara grymt torr för jag kommer inte ens ihåg när jag tvättade det sist och det är inte ett dugg fettigt.

så här ser iaf kinderna ut just nu, ni ursäkta min värdelösa mobilkamera


dag 51

Idag var jag hos hudläkaren. Jag fick höjning till 60 mg per dag, vilket hon tyckte var maxdos för mig. Hon trodde att min hud skulle se mycket bättre ut om någon vecka bara. Det var väldigt skönt att höra det. Men hon sa också att mina finnar är svåra efter som dom lixom sitter under huden. Hon sa också att min hud kanske nite kommer bli perfekt, hon sa "din hud kommer förmodligen se ut som min" och i mina ögon var hennes hud perfekt.

Nu känns det mycket bättre. Har fått tillbaka lite hopp


dag 50

jag hade skrivit in i min kalender att idag har jag ätit roaccutan i 50 dagar. Jag antar att jag gjorde de för att ha något att se fram emot. Trodde ju det skulle blivit bättre då.

Allt känns så hopplöst just nu! har en sån dag där jag bara vill krypa ner i sängen och aldrig kliva upp igen. tror aldrig jag har mått sådär dåligt över min hud.. jag vet inte längre om jag tror att det kommer bli bättre, men jag vet att jag måste tro på det men jag gör verkligen inte det. fan jag hatar mig själv när jag gräver ner mig såhär

svar på fråga

Hej!

Idag är ja inne på min 17e dag med roaccutan. Ser en STOR förändring. Idag hade ja kunnat gå utan smink, men tvättade ansiktet för ja var torr och sen kom sminket på ändå. Man blir nåt av en perfektionist. Minsta lilla röd plopp får inte synas..

Har din läkare sagt att du ska smörja med olika krämer? Jag smörjer inte med några krämer och har ju bara blivit bättre och bättre i min hy.. än så länge..

Äter även p-pillret Diane som är mot akne sen ett år tillbaka. Fortsatte me de för att man inte får bli med barn.

Hoppas de blir bättre snart och sluta tänk på de för mycket. Stress påverkar finnarna MYCKET!

Svar:

men OM jag är avis på dig! Min hudläkare sa bara till mig att sluta använda min kräm duac som jag hade tidigare mot akne, sen måste jag smörja in med fuktkrämer annars blir huden för torr. Den första månaden smörjde jag inte in med något annat än proppyless (återfuktande). Det är nu på senaste när jag kände mig desperat som jag köpte basiron för att smörja in på de värsta partierna i ansiktet. Jag ska träffa min läkare på månad, så kan jag passa på att fråga :)


dag 46

Idag var jag ute utan smink. usch det var hemskt, försökte täcka ansiktet med håret, halsduken och jackan så att man iprincip bara kunde se mina ögon. Men det var skönt när jag kom hem, då kändes huden mycket fräshare. Jag var nere och tog blodprovet inför nästa läkarbesök. är orolig att det är nått fel så jag måste sluta behandlingen och se ut såhär resten av livet.

de här med basiron.. jag blev röd och torrare efter jag använde den första gången men så blev det när jag använde duac första gången också sen la det sig och den började ta bort finne efter finne. Jag vet att huden är känsligare nu, så jag är verkligen försiktig och smörjar bara in det värsta partiet med ett tunt lager. 

men just nu känner jag mig ganska desperat. Jag vill så gärna se förändring. Jag tror att det här desperata har kommit upp nu på senaste eftersom jag trodde det skulle ha blivit bättre vid det här laget. Dessutom är det snart jul och nyår, då vill jag vara fin och på bra humör. Det är så tråkigt att jag är en av dom som det tar längre tid för men det kommer väl för mig också men huvudsaken är väl att de kommer bli bättre. tänk om roaccutan inte funkar på mig?? då ger jag upp..

dag 45

Huden är torr nu. Det är ju inte så att jag flaknar i fejjan men sminket ligger inte bra på speciellt inte efter hel dag. Smörjer in med proppyless så ofta jag kan.
Annars är huden som vanligt. En sak kan jag iaf säga, roaccutan har inte förbättrat min hud på den här tiden. Vissa dagar är bättre än andra precis som det var innan behandlingen också. Synd att det ska ta lång tid, men jag visste ju att det kunde göra det. Jag försöker tänka att det här kanske är sista perioden i hela mitt liv som jag behöver stå ut med det här, och några månader, vad är det jämfört med resten av mitt liv?
jag kommer inte ihåg hur det var att inte ha akne, att inte behöva ha fountation, att kunna gå ut utan att överhuvudtaget tänka på hur huden ser ut. Jag har inte kollat mig i spegeln på sjukt länge och verkligen tyckt att jag är fin. Det sjuka är att jag föreställer mig mitt liv utan akne som perfekt! men visst äre så man tänker?

dag 43

så, jag började ju med att smörja in med basiron iförrgår. Den har gjort mig lite röd och lite torrare i huden, men finnarna la sig lite faktiskt! Nu är det bara en vecka kvar tills jag ska till hudläkaren, gud vad jag ser fram emot det, för jag hoppas verkligen på höjning. Jag tror också jag kommer få det eftersom biverkningarna inte varit nått stort problem för mig.

tjao

dag 41

dålig period igen.. går upp och ner hela tiden men för det mesta ner. och när jag säger att det går upp menar jag inte att huden är bra. Det bara funkar. Man har ju på nått ändå vant sig lite med hur man ser ut..

Nu har det alltså kommit några ovälkomna finnar. Dom är inte sådär vita, stora som man kan klämma. bara lite bullriga under huden. Faktiskt så var det länge sen jag hade en stor finne nu. Det kommer väl inatt bara för de.. 

Var inne på apoteket idag och letade lite. Jag behöver någon salva att ha på efter jag tvättat huden och haft på ansiktsvatten. Jag köpte Basiron. Jag hade den för länge sen och det hjälpte lite dock stod den ju inte emot min grova acne. Provar den ett tag. Hoppas bara inte att den gör mig torr.


dag 39

idag kände jag att torrheten lagts sig lite. Imorse blev jag lite förvånad när håret var fettigt fast jag tvättade det i förrgår. Ska väl inte klaga.. är ju bra om man inte är så torr!

det har kommit upp en hel del små finnar på nedre delen av kinden. På både höger och vänster sida. börjar bli trött nu.. vill bara slippa den här skiten nu.


dag 37

mina läppar är torra konstant! det är så drygt, men mest fult! Även lite torr på axlarna idag, annars har jag inte mycket att meddela. Några finnar är på väg upp ser jag nu, småfinnar. + en ingrodd finne som ser ut som en röd prick men om jag känner på den så är de en liten knöl där.


dag 35

Ingen ny finne idag när jag vaknade! Va ju inte det igår heller. Det brukar ju alltid ha kommit upp någon ny. Huden känns ovanligt slät faktiskt. Dock känns den bättre än vad den egentligen är. Men jag ska vara glad nu att det inte kommit upp några finnar. Synd bara att jag inte prickar in dom dagarna då jag vill att huden ska se hyffsad ut. Är nämligen sjuk nu så då ligger jag ändå bara inne - skulle inte förvåna mig om huden är dålig igen lagomt tills jag är frisk och ska ut och visa mig.

En grej som jag tycker jag varit väldigt duktig med är alkohol! har druckit två öl sen jag började med roaccutan. Detta är ganska ovanligt för mig. Självklart har man perioder när det gäller festande men nu har jag haft ett långt uppehåll för att vara mig. Jag vet inte om det beror på att jag inte vågar nu under behandlingen, jag vet ju inte riktigt hur det påverkar. Men mest handlar det om att jag inte har lust - det är inte så kul när man känner sig som en prickikorv! När huden blir fin, då jävlar!


dag 34 - bilder

ska börja ta mer bilder. Det är bara det att huden ser mycket värre ut på bild. men ska göra det så ofta jag känner för det.

som ni ser på bilderna så är det mest röda prickar idag, ingen aktiv finne alls. Så det här är alltså min hud en ganska bra dag ändå.



dag 34

igår när jag gick hemfrin kändes huden dålig. finnig och torr. Sen när jag kom hem tvättade av mig sminket såg det mycket bättre ut. Några finnar hade lagt sig och var allmänt fräshare. Som ni förstår så är ju huden inte bra, utan bara ett snäpp bättre. Har känt såhär förrut att det förbättras lite, sen har det ändras igen och blivit sämre än det var innan förbättringen. Man har ju sämre och bättre dagar, det hade jag innan roaccutan också.

Kylan gör huden och läpparna ännu torrare.

dag 33

nu börjar jag känna lite mer torrhet i ansiktet. smiknet sitter inte alls lika bra. Känner mig också rätt torr i näsan, kommer kanske börja blöda näsblod snart. Hårbotten och läppar är också fortfarande rätt rejält torra. Har tvättat håret två gånger den här veckan och då har inte ens håret varit fett. Innan tvättade jag håret varje dag och om jag inte gjorde det blev det jätte fettigt, så det är stor skillnad!
annars hade jag inte så mycket mer att skriva. Huden är fortfarande rätt dålig. Dock inga stora finnar, en hel del små skitar! och som vanligt massa röda prickar.
ha en bra helg

dag 31 EN MÅNAD

en månad med roaccutan idag. Är så sjukt avensjuk på dom som kommit längre in i behandlingen och verkligen känner förändring. jag längtar och hoppas hoppas hoppas att den dagen kommer för mig också.

Dom stora finnarna som stört mig dom senaste dagarna har lagt sig och blivit röda prickar. Det funkar att täcka dom. Dock har det kommit upp massa små finnar, speciellt vid käken. Jag har min värsta akne på kinderna, käkarna och hakan har klarat sig ganska fint. förrutom dom här små kisarna som kommit upp nu, funderar på att döpa dom..

och btw fick jag hem en remiss till sjukhuset idag! mitt första återbesök eller vad man kallar det. Så jag ska dit om lite mer än två veckor. Då hoppas jag på doshöjning och självklart att blodprovet ser bra ut.

Så månad ett biverkningar:
-Torra läppar. Första biverkningen. Redan efter några dagar kände jag att läpparna blev torra och efter doshöjningen (tre veckor efter att jag började behandlingen) blev dom mycket torrare. Häromdagen satt jag och plocka bort skinnbitar från läppen.
- torr hårbotten. En biverkning som kom efter höjningen. har dock inget emot det eftersom jag slipper tvätta håret lika ofta som förrut. iofs kan det klia lite ibland.
- torra ögon. En aning bara, så där så det svider till lite bara.
- torr hud. Har ändå klarat mig ganska bra från torr hud. Lite runt nästan och runt bröstet. Smöjer in mig hela tiden verkligen, för torr hud är riktigt jobbigt.
- ont i ryggen. När jag böjer mig eller rätar upp mig känns det lite i slutet av ryggraden.
- Ont i huvudet. Det behöver ju såklart inte bero på roa, men jag har haft ont i huvudet några gånger, inte särskild ofta med oftare nu än innan behandlingen.

Annars är det inget jag sirekt tänkt på som kan bero på medicinen. Jag lider inte så jätte mycket av biverkningarna. Det är som är som sagt inte i högsta graden. Är bara lite jobbigt ibland men det står man ju ut med.

ni andra som har kommit längre än mig med roaccutan, hur var eran hud efter en månad och hade ni mycket biverkningar? Uppskattar verkligen svar och kommenterar, så fortsätt med det :)

RSS 2.0