dag 91

dagarna är upp och ner, olika hela tiden. Ena dagen är jag jätte torr, andra inte. Vissa dagar ploppar det upp en massa finnar och dagar som idag känns huden riktigt fin.

Jag känner fortfarande hur den där djupa aknen är kvar. Det som sitter under huden, men jag får inte lika stora finnar längre och de finnar jag får försvinner mycket snabbare än innan. Så det går frammåt - sakta!

dag 86

just nu har jag mest, vilket betyder FINNAR!

Har vart riktigt torr de senaste dagarna men i morse var det mycket bättre, det har också fortsatt under dagen.

Kan ju säga att hela behandlingen går upp och ner! men på vänsta kinden har nästan all akne försvunnit och bara massa ärr kvar. Högra kinden är fortfarande ganska dålig - tråkigt!

dag 81

Den stora finnen jag skrev om har lagt sig fint till en röd prick. Sen har det inte kommit upp några mer finnar heller förrutom några ojämnheter vid hakan och några mindre finnar på högra kinden hänger sig kvar.

Fick en kommentar om kost och akne. Första gången jag var på läkarbesök pratade vi om det. Hon sa att det var individuellt. T.ex jag som har ärftlig akne kunde inte äta mig fri, medans vissa kunde det men att man ändå ska vara försiktig med bl.a socker.

mary kay

så, nu ska jag berätta om Mary kay. Jag känner en tjej som säljer deras produkter och var där på visning utan att jag egentligen tänkte köpa något men det slutade med att jag brände 1300 ungefär.

Det första var en rengöringsserie. Först ansiktstvätt som innehåller rengöring, ansiktsvatten och skrubb. 3 i ett liksom. Man kunde också anpassa denna rengöring efter ens egen hud, jag valde det som passade oren och finnig hud bäst. Sen efter det har man på återfuktande som också är anpassad efter ens hud.

Sen kommer det bästa av allt. Foundation som är bra för huden. Den skyddar huden från orenheter och ska även vara bättre om man är torr. Så jag köpte mig en heltäckande foundation. Jag har använt den i två dagar nu och jag känner hur mycket bättre den sitter på. Jag har verkligen haft problem att sminka min så torra hud, men det funkar verkligen med den här!

Även ett litet set för läpparna fick följa med hem. Det är en skubb för läpparna som passar jätte bra för oss som går på roaccutan. Det tar bort det frasiga och torra och efter lägger man på läppbalsam. Dock blir läpparna torra igen under dagen men inte alls lika mycket.

Det fanns hur mycket som helst att välja på, för alla hudtyper. Hon sa också att efter att man använt produkterna ett tag kommer man känna mycket frächare hud. Jag tror ju självklart inte att det här ska ta bort min akne (det får roaccutan stå för) men att rengöra och att återfukta känns också viktigt!



Har ju som sagt bara använt det här några dagar och kommer skriva mer om hur det påverkar huden. :)


dag 80

Jag har fått den största jag någonsin haft på högra kinden. Jag kommer iaf inte ihåg sist jag hade en sån här stor finne. Herregud alltså. Den går inte att täcka överhuvudtaget. Jag visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta imorse när jag såg den.

Annars har jag börjat att tvätta mig med mary kane produkter, tänkte gå in lite mer på hurde fungerar sen, har inte tid just nu. :)

Dag 78

Huden har varti extremt torr nu i några dagar. Har flagnat en hel del. Ansiktet är rött och känsligt. Jag har blivit tvungen att sluta med ansiktsvatten för huden är alldeles för känslig för det. Det svider och är rött flera timmar efteråt.

Jag fick en fråga om jag smörjer in mina handexem.
Oftast orkar jag inte göra det men igår var dom så stora och kliade att jag var tvungen. Då använder jag kortison som funkar riktigt bra. Exemet är nästan helt borta idag. Salvan lånar jag av min lillebror eftersom han har mycket exem och fått de utskrivet av läkare. Jag vet inte om kortison finns receptfritt, men det funkar iaf hur bra som helst. Annars går det att smörja med återfuktande,

dag 75

nu sådär lagomt till helgen har huden blivit sämre igen. Jag förstod ju nästan att den skulle bli det men samtidigt hade jag stora förhoppningar. Massa små finnar har kommit upp på båda kinderna och en större på högra. Sen fick jag en mittemellan iförrgår som jag inte kunde mig hålla från att klämma och självklart är den mycket större och ömmare än vad den var innan. men då får jag ju skylla mig själv.

Huden är också torr igen, så nu är jag alltså finnig, ärrig och torr. ja ni kan ju tänka er hur vackert det är. usch vad jobbigt de här är. längar tills behandlingen är slut!

bilder - dåliga, men ändå

Jag har fått fart på min kamera, det är inte särskilt bra men ändå.

Här ser ni hur ärrig jag är. Det syns fastän kameran är dålig och på ganska långt avstånd.



Här försöker jag visa hur exemet på arm ser ut, blev inte heller så bra. Det är mycket rödare än vad bilden visar.


dag 73

Tänkte bara meddela att det gick super att styrketräna igår. Kände varken av värk i musklerna eller i ryggen.

och huden blir bättre och bättre. Det går iofs väldigt sakta frammåt men ändå - förändring! För första gången under hela behandlingen känner jag en förändring.

På högra kinden sitter det kvar en del, men inte alls så mycket som förrut. Har också fått en finne på bröstet. Det är väldigt ovanligt för mig, men den är liten så den försvinner nog snart.

Sen tänkte jag berätta för er att jag använder mig av de här produkterna när jag tvättar aniktet. Förrutom täckstiftet den med grön färg, då använder jag proppyless istället. Den gula använder jag ibland när huden är okej, annars använder jag duac.




dag 72

Nu dom senaste dagarna har huden blivit bättre speciellt på vänster sida som alltid varit den värre sidan. Den har nu blivit den bättre. För högra sidan är fortfarande rätt dålig. Har ett antal knoppar som inte vill försvinna, men överlag så är huden bättre än vad den varit på flera veckor. Nu när jag inte fått så många finnar så har jag insett hur äckligt mycket ärr jag har. Och det tar ju tid innan det försvinner.

Huden har inte varit speciell torr heller de senaste dagarna och det är skönt!

Idag ska jag styrketräna vilket jag inte gjort sen i början av behandlingen när jag gick på lägre dos så vi får se om jag får muskelverk eller något. Är lite orolig för hur ryggen ska klara sig.

dag 69

Idag är jag mycket mer positiv till huden. Jag ser ingen aktiv finne alls. Bara stora partier med röda prickar som egentligen aldrig varit finnar. Det är sånna jag får. Röda prickar under huden. Men dom är iaf tusen gånger bättre än utslagen som är ömöjliga att täcka över och som ömmar.

Nu när jag ser att huden är bättre får jag så stora förhoppningar om att det är nu det börjar bli bättre. Det var precis samma sak för några veckor sen när jag hade en bra period. Då trodde jag att nu kunde bara bli bättre och vips så hade jag fler finnar än någonsin. SÅ det gäller att inte tro för mycket utan ta det som det kommer.

Att sminka sig är ingen hitt. Det ser inte bra ut med så torr hud. Även fast jag smörjer hela tiden är jag  fortfarande torr eller så blir jag torr efter ett tag. Det är som sagt inte fint, men även det är också bättre än stora utslag. Nu har jag ändå vant mig vid att vara torr, jag vet innan jag lägger på sminket ungefär hur det kommer se ut och jag orkar inte bry mig om det på samma sätt som förrut.


Dag 68

Håller knappt koll på dagarna längre, hur länge jag har ätit roaccutan alltså. Förrut hade jag stenkoll.

Min hud är sjukt torr just nu. Den har aldrig varit såhär torr. Jag flagnar runt hakan och även lite på kinderna. Jag tror det beror på att jag inte smörjt in mig särkilt mycket dom senaste dagarna då jag bara legat inne eftersom jag är sjuk.

Mina exem på armarna har också blivit värre. Det är från handen upp till armbågen. Det är ungefär 5 cm brett. Det kliar inte eller så, men det ser inte bra ut. Ikväll blir att att smörja in med kortison. 

Annars är huden helt okej iaf. Har inga direkta jättefinnar, vilket är hur skönt som helst. Dock har jag två Gamla finnar som är jätte röda och syns tydligt. Men dom känns inte så dom borde vara ganska lätta att täcka över.

Jag smörjer fortfarande på med duac. Men jag minskar så fort jag ser att huden är bättre. Jag lägger iprincip bara på aktiva finnar och lite runt kinderna i förebyggande syfte.

Ska också bara säga att jag inte har tvättat håret sen nyår och det är inte ett dugg fett. Förrut var jag tvungen att tvätta håret varje dag för att det inte skulle bli fett. Det är verkligen SKÖNT!


dag 64

känns som den här bloggen mest består av mitt klagande och hur dåligt jag mår osv. Inte så mycket om själva kuren. Jag förstår om ni inte orkar klicka in här någe mera. Lär ju vara dötrist att läsa och för er som vill börja med roaccutan kanske blir livrädda. Var inte det, det verkar som att det är bara min hud som är lite trög!

Jag fick en fråga om vilka biverkningar jag känt av förrutom torrhet. När jag tänker efter är det inte så mycket. Det jag lider mest av är torrheten. Läpparna flagnar och sminket ser bedrövligt ut under den torra huden i ansiktet. Jag har på senare tid fått exem runt på handen och armen ända upp till armvecket. och som sagt så behöver jag nästan aldrig tvätta håret. 1- 2 gånger i veckan. Annars då? jo jag har ont i ryggen. Inte så att jag direkt lider av det och inte kan göra vissa saker men när jag lyfter någonting eller tränar känner jag av det. Då känner jag mig som en pensionär. En till biverkning är att det svider i ansiktet ibland. När jag tvättar det på kvällen och sedan smörjer in med proppyless brukar jag bli helt röd i ansiktet och det svider som satan. Det märkte jag inte alls mycket av i början men nu på senaste har det hänt flera gånger. Jag har en kompis som åt roaccutan för länge sen och han var röd i ansiktet under hela kuren.

Så det var väl det. Nu när det så jävla kallt ute blir huden mycket torrare. Jag vill inte gå ut längre. Jag håller mig inne resten av lovet. När jag ligger hemma mår jag inte speciellt dåligt av min akne. Det är när jag ska någonstans och ska lägga på smink och inser att det inte går att täcka över. Det är så otroligt jobbigt att ta sig en sista blick i spegeln innan man ska någonstans och bara vilja dö dö dö dö. För länge sen övervägde jag seriöst att skära av mig kinderna. Tur att jag inte gjorde de..

Jag har slutat tränat också. Inte för att jag ont och så.. Jag hatar verkligen att träna med smink. Det bara flyger av och usch usch. Och itne en chans att jag går till gymmet med mitt face just nu alltså. Jag går prommenader istället. Men nu är det så jävla kallt så jag skippar det också.. ja nu blev det mera klagande men det får ni stå ut med! Nu ska jag lägga mig och hoppas att min högra kind (som just nu fått besök av massa ovälkomna finnar) är bättre imorgon!

dag 62

känns då sjukt tråkigt att uppdatera här när huden aldrig blir bättre.. jag ser ju i era andra bloggar att vid det här laget har mycket hänt. men för mig står det still. det blir snarare sämre än bättre. Jag försöker hitta energin och orken till att gå ut och göra roliga saker men det blir att jag isolerar mig istället och lägger all energi på att vara äcklad av mig själv.

RSS 2.0